VWS minister neemt richtlijn langdurige klachten na COVID-19 in ontvangst

Geplaatst op: maart 22, 2022

VWS minister Ernst Kuipers nam vandaag de richtlijn ‘Langdurige klachten na COVID-19’ in ontvangst. ‘Deze richtlijn helpt zorgverleners om patiënten met langdurige klachten na corona beter te begeleiden en behandelen. Ook bevordert het de erkenning en herkenning van dit ziektebeeld, heel belangrijk dus! Mooi om te zien hoe hier multidisciplinair aan is gewerkt door verschillende partijen’, aldus de minister.

De richtlijn is bedoeld voor zorgverleners en geeft antwoord op vragen over diagnostiek, begeleiding en behandeling van patiënten met langdurige coronaklachten en patiëntenvoorlichting.
Het patiëntperspectief heeft een belangrijke plek gekregen, zowel in de richtlijn als bij het ontwikkelen van patiënteninformatie.

De richtlijn een initiatief van Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Federatie Medisch Specialisten en Long Alliantie Nederland (LAN) in samenwerking met Longfonds, C-support en vele andere beroepsorganisaties en andere partijen in het veld. Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten en het NHG hebben het traject begeleid, met financiering van ZonMw en de Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten.

Bekijk de richtlijn via richtlijnendatabase FMS of de NHG website

Bekijk de patiënteninformatie op Thuisarts.nl

Lees meer in het persbericht

Fotobijschrift: Emiel Rolink (Long Alliantie Nederland), Selma Tromp (FMS), minister Ernst Kuipers (VWS), Wendy Borneman (NHG) en Michael Rutgers (Longfonds)