Werving gestart van nieuwe directeur Long Alliantie Nederland

Geplaatst op: november 17, 2023

De werving en selectie van de nieuwe directeur van de LAN is gestart en hiervoor laat de LAN zich bijstaan door ADJ Bedrijfsconsulting en -services. Voor de vacature is een functieomschrijving en profiel opgesteld. Geïnteresseerden wordt gevraagd uiterlijk 5 december 2023 te reageren bij ADJ. In december vinden de sollicitatiegesprekken plaats en het streven is in december de procedure af te ronden. 

De vacature is ontstaan nadat de huidige LAN directeur Emiel Rolink heeft aangegeven de LAN na ruim 14 jaar te verlaten om per 1 januari 2024 te starten als directeur bij het Instituut Asbestslachtoffers en bij het Instituut Slachtoffers Beroepsziekten door Gevaarlijke Stoffen. Op 19 april 2024 is het officiële afscheid van Emiel tijdens het LANdelijk Congres Longziekten dat in het teken staat van de Kwaliteitsstandaard COPD longaanval met ziekenhuisopname.

In de periode tussen het vertrek van Emiel Rolink en de start van de nieuwe directeur is Bert Kuipers aangesteld als interim directeur bij de LAN. Bert Kuipers was eerder onder meer directeur van de Nederlandse Diabetesfederatie en betrokken bij de oprichting van de Parkinson Alliantie Nederland.

Meer informatie over de vacature van LAN directeur met onder meer functiebeschrijving, profiel, arbeidsvoorwaarden en procedure is HIER te vinden.