Pfizer versterkt de Long Alliantie Nederland

Geplaatst op: juni 6, 2023

Pfizer is toegetreden tot de Long Alliantie Nederland (LAN), de federatieve vereniging in Nederland op het gebied van chronische longziekten, met als doel het verbeteren van integrale zorg en goede preventie voor de anderhalf miljoen mensen in ons land met een chronische longziekte.

Pfizer
Het doel van Pfizer is ‘Doorbraken die de levens van patiënten veranderen’.

Mensen helpen, mensen beter maken, mensen op hun best laten zijn. Dat is waar wij ons elke dag opnieuw voor inzetten.  

Wij ontdekken, ontwikkelen en maken geneesmiddelen en vaccins die mensen kunnen genezen, ziekten kunnen voorkomen of die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren. We doen dat zowel voor grote, veelvoorkomende ziektebeelden zoals chronische longziekten maar ook voor zeldzame aandoeningen. 

Pfizer streeft na dat gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk moet zijn en dat we met elkaar door verantwoorde, toekomstbestendige geneesmiddelenuitgaven bijdragen aan zinnige zorg. Toetreding tot de LAN past volledig in onze visie dat samenwerking tussen alle betrokken partijen de sleutel tot de oplossing voor patiënten is. Dit doen we door onze krachten te bundelen en expertise te delen.

“De LAN is verheugd over toetreding van Pfizer tot de alliantie en de verdere versterking van de samenwerking”, aldus drs. Clémence Ross van Dorp (voorzitter LAN). “De LAN wil zijn doelen bereiken door synergie tussen de activiteiten van de leden. Met Pfizer wordt al langer samengewerkt onder andere op het gebied van COVID-19, vaccinaties, stoppen met roken medicatie en op het gebied van arbo-curatieve zorg. Met het bedrijfslidmaatschap willen we de plezierige samenwerking voortzetten en intensiveren”.