Dringende oproep van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF)

Geplaatst op: juni 18, 2024

De Long Alliantie Nederland ondersteunt volledig de dringende oproep van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) om langer gezond leven voor iedereen in Nederland mogelijk te maken.

Gisteren ontving demissionair minister Pia Dijkstra een manifest waarin wordt benadrukt dat Nederlanders steeds korter in goede gezondheid leven. Dit is zorgwekkend. We hopen dat het nieuwe kabinet preventie en gezondheid centraal stelt in haar plannen.

Vooral kinderen verdienen betere bescherming tegen verslavende en ongezonde producten. In 2023 rookte ruim 1 op de 4 jongeren een sigaret en gebruikte 1 op de 5 minstens één keer een e-sigaret. En nog steeds rookt bijna 20% van de volwassenen. Roken en meeroken beschadigen de longen ernstig en verhogen het risico op longziekten. Genoeg reden om vol in te blijven zetten om te komen tot een Rookvrije Generatie.

Wij steunen de dringende oproep van 22 gezondheidsfondsen voor een gezonde leefomgeving voor jong en oud. Laten we inzetten op het voorkomen van en stoppen met roken en het tegengaan van luchtvervuiling. Samen maken we Nederland gezonder.